Etappe 29 A Pobra de Parga naar Sobrado dos Monxes

24 juli 2026 - Sobrado, Spanje

Vrijdag 25-7-2036

Etappe 29:  A Pobra de Parga naar Sobrado dos Monxes  (26,0 km)

Gistermiddag in het dorpje geluncht, dat een mooi oud kerkje heeft.

DSC09128
‘s Avonds gezellig samen gegeten in de Albergue met moeder en dochter uit Barcelona, Lisa uit Oostenrijk en een Spaanse pelgrim.

IMG_8877
Vanmorgen ontbeten in de Albergue en om 7:15 uur gestart met lopen.

De eerste 2 uur loop ik via bos- en landwegen,

DSC09132

DSC09134
maar daarna gaat het 1,5 uur over asfalt waar gelukkig bijna geen verkeer over komt.

DSC09143
Om 10:45 uur (16 km) kom ik de eerste horecagelegenheid tegen, waar ik gezellig koffie drink met de pelgrims waar ik gisteravond ook mee gegeten heb.

DSC09144
We zitten aan een lange tafel waar ook een aantal Spanjaarden uit de omgeving van Madrid zitten, waar leuk mee gepraat wordt.

Vervolgens lopen we als gezamenlijke groep verder naar onze eindbestemming

DSC09151
en maken nog een groepsfoto.DSC09155
Om 13:15 uur komen we aan bij het kloostercomplex in Sobrado de Santa Maria de Sobrado.DSC09156

DSC09160
Het inchecken gebeurd in “batches” van 6 pelgrims. Als we staan te wachten op onze beurt, valt echter de stroom uit en ligt alles stil. Er wordt ons verteld dat ze pas weer kunnen gaan inchecken, wanneer er stroom is, hetgeen nog enkele uren kan duren.

Heb tijd om een rondje door het dorp te maken (waar ik Bernard weer tref) en om met Mike (uit Seatle USA) bij te praten. Na 2 uur wachten is er weer stroom en kan ik in de eerste groep inchecken. Doe weer mijn dagelijkse dingen en maak een rondgang door het prachtige kloostercomplex.

DSC09163DSC09165DSC09167DSC09169