Etappe 20 Aviles naar Muros de Nalon
15 juli 2026 - Muros de Nalón, Spanje
Woensdag 15-7-26
Etappe 20: Aviles naar Muros de Nalon (22,3 km)
Gistermiddag de stad verkend, die ik in 2024 ook al bezocht heb en van hieruit gestart ben met de Camino Primitivo. Er zijn veel historische arcades bij de oude gebouwen.
Aangezien ik stevig geluncht had, heb ik als avondeten alleen yoghurt gegeten.
Voelde mij vannacht niet goed. De buik draaide, had hoofdpijn en dacht dat ik over moest geven. Meerdere malen een bezoek gebracht aan het toilet, maar dat leverde niets op.
Daarom besluit ik om pas om 8 uur op te staan en start om 8;20 uur, “zoe slap wie unne perik”.
In een bar bestel ik een thee, maar als ik die op heb, komt die er ook weer uit.
Koop in een winkel energiedrank en hoop dat die binnen blijft.
Nadat ik Avilés uit ben, gaat de route over een mooi bospad en heb vandaag ook meerdere tunnels waar ik niet echt van kan genieten.
Om 10:30 uur (7 km) neem ik een pauze in Piedras Blancas en koop in een winkel een wit broodje en een nieuwe energiedrank. De eerste fles heb ik gelukkig binnen kunnen houden. Eet hier een banaan, dat gelukkig goed gaat.
Ga vervolgens via een zachtglooiende bergkam verder waar het gerooide hout van eucalyptusbomen langs de weg ligt.

Als ik terugkijk zie ik Piedras Blancas achter mij liggen.
Een keuterboertje passeert mij met de tractor waar 2 stieren aan vast gebonden zijn.
Rond het middag uur (12 km) pauzeer ik in Santiago del Monte en had gehoopt dat ik verder was dan 12 km.
Hier tref ik de Duitse oud leraar Roland die al 40 jaar in de omgeving van Valencia woont en sinds 7 jaar gepensioneerd is. Het is voor hem en zijn Spaanse vrouw vandaag de laatste etappe.
In Soto del Barco tref ik een Italiaan die met de fiets 3 weken onderweg is. Hij fiets naar Santiago en gaat dan door naar Marocco.
Loop vervolgens verder en als ik pauzeer in Soto del Barco, zie ik Roland weer terug en maakt hij een foto van mij met op de achtergrond het rivierenlandschap,

Als ik bijna op mijn eindbestemming ben, zie ik in de verte voor het eerst vandaag, de zee.

Om 15:15 uur kom ik hevig vermoeid aan in de Albergue, waar ik een bovenbed toegewezen krijg van een gammel IKEA stapelbed.
Nadat ik mijn dagelijkse dingen heb gedaan, ga ik 2 uurtjes slapen die mij goed doen.
Er wordt vanavond gekookt in de Albergue en ik hoop toch nog iets te kunnen eten. Alleen maar 1 banaan voor een hele dag is toch wat te weinig.

Aber du weist ja der Camino heilt alle Wunden
Gruß